Master Musical Leadership

Musical leadership is een twee-jarige master aan het conservatorium van Amsterdam die zich richt op community-music: muziekprojecten die zijn opgezet om sociale verbinding en participatie te bevorderen. Tijdens deze master heb ik onderzoek gedaan naar hoe het gebruik van principes democratie in community-arts bij kan dragen aan een inclusieve samenleving. Om hier in de praktijk mee te experimenteren organiseerde ik in samenwerking met ZID-theater uit Amsterdam-west een project waarin nieuwkomers en conservatoriumstudenten samen, aan de hand van democratische principes muziek ontwerpen voor een interdisciplinaire voorstelling ‘een stad vele gezichten’ (oktober 2021). Met de opgedane inzichten ontwikkelde ik de Democracy-box, een tool die cultureel diverse ensembles, aan de hand van democratische principes, helpt om een creatief maakproces tot stand te brengen.

nl_NLNederlands